Naše NovinyVaření

  • Zprávy
    Zprávy
    Politika
    Svět
    Ekonomika
    Finance
  • Sport
    Sport
    Fotbal
    Hokej
    Automoto
    Tenis
    Golf
    Vodní
    Lyžování
  • Zábava
    Zábava
    Společnost
    Hry
    Film
    Hudba
  • Lifestyle
    Lifestyle
    Ženy
    Cestování
    Jídlo a pití
    Vaření
    Bydlení
    Sex
    Móda
    Zdraví
    Fitness
  • Technika
    Technika
    Auta
    Mobily
    Počítače
    Apple
    Internet
  • Různé
    Různé
    Muži
    Student
    Fotografie
    Architektura
    Pro děti
    Zahrada
  • O projektu
  • 30 oblíbených dezertů ve skleničce: Snadná příprava a luxusní dojem aneb jak si užít oslavu, piknik i sladkou tečku po obědě

    30 oblíbených dezertů ve skleničce: Snadná příprava a luxusní dojem aneb jak si užít oslavu, piknik i sladkou tečku po obědě

    Elegantní dezerty ve skle si získaly místo nejen na slavnostních tabulích, ale i jako oblíbená sladká tečka po dobrém obědě. Jsou rychlé, efektní a nesmírně variabilní – od svěžího ovocného pyré po sametové krémy a křupavé drobenky. Stačí pár surovin, trocha kreativity a chuť kombinovat i experimentovat – a máte dezert, který okouzlí vzhledem i chutí. Přinášíme vám výběr těch nejlepších, které promění i obyčejný den v malou slavnost.

    www.apetitonline.cz
  • Nakládej, kvaš, zavařuj, servíruj: Zkuste čalamádu, čatní i kvašenou zeleninu

    Nakládej, kvaš, zavařuj, servíruj: Zkuste čalamádu, čatní i kvašenou zeleninu

    Připravte sklenice! Grilování je ideální čas, kdy přidat k masu něco ostřejšího, sladkokyselého nebo přímo naloženého. Ať už zvolíte čatní, kvašenou zeleninu nebo zeleninovou čalamádu, všechny tyto doplňky dodají jídlu jiskru – a vám pomůžou využít přebytky ze zahrady nebo nákupy z trhu.

    www.apetitonline.cz
  • Jak se jí na Colours of Ostrava? Úžasně barvitě. Hitem jsou misky plné chutí, rozžhavené uhlíky i obložené chleby

    Jak se jí na Colours of Ostrava? Úžasně barvitě. Hitem jsou misky plné chutí, rozžhavené uhlíky i obložené chleby

    Festival Colours of Ostrava už dávno není jen o hudbě. Kromě fantastických koncertů nabízí návštěvníkům i pestré kulinární zážitky – ať už máte chuť na rychlé občerstvení, lokální speciality, nebo vyhledáváte novinky ze světa street foodu.

    www.apetitonline.cz
  • Co s třešněmi navíc? Zkuste tyhle dezerty a rychlé tipy na zavaření

    Co s třešněmi navíc? Zkuste tyhle dezerty a rychlé tipy na zavaření

    Třešně k létu neodmyslitelně patří, jde o skvělou sladkou svačinku, kterou si můžete vychutnat jen tak. Jenže když se tyto krásné červené plody začnou kupit a nevíte, co s nimi, je třeba vymyslet, jak je rychle a prakticky zpracovat. Nabízí se různé způsoby – ať už si je chcete vychutnat teď, jen v trochu jiné podobě, nebo je uchovat na zimu.

    www.vareni.cz
  • Recepty sezóny: Jak připravit cuketovou směs na topinky i pomazánku na chleba

    Recepty sezóny: Jak připravit cuketovou směs na topinky i pomazánku na chleba

    Cuketa do pomazánky? Skvělý nápad! Připravit můžeme celou škálu cuketového "mazání". Někdy lehkou a bylinkovou pomazánku, jindy pikantní a ďábelskou. Poradíme vám s recepty na skvělé cuketové pomazánky i topinkové směsi. Díky nim se všichni budou v zimě těšit na další cuketovou sezónu.

    www.vareni.cz
  • Kam v Praze na nejlepší tatarák? Doma zkuste klasiku z Kantýny nebo telecí s lanýžovým aioli od Marka Raditsche

    Kam v Praze na nejlepší tatarák? Doma zkuste klasiku z Kantýny nebo telecí s lanýžovým aioli od Marka Raditsche

    Tatarák neboli tatarský biftek je fenomén a je to „buď a nebo“, zkrátka jej buď milujete nebo byste si tento pokrm nikdy v restauraci neobjednali, ani doma nepřipravili. S druhou skupinou se v tuto chvíli rozloučíme, protože máme v plánu rozebírat, kde v Praze ochutnáte nejlepší tatarák a podle jakých receptů si můžete tuto laskominu připravit doma. 

    www.apetitonline.cz
  • Marináda – tajná zbraň každého grilmistra. Co a jak dlouho marinovat, abyste dosáhli dokonale křehkého a šťavnatého výsledku?

    Marináda – tajná zbraň každého grilmistra. Co a jak dlouho marinovat, abyste dosáhli dokonale křehkého a šťavnatého výsledku?

    Ne každé maso potřebuje marinádu, aby zazářilo na talíři. Zatímco vyzrálé hovězí si vystačí se solí a pepřem, jiné kusy jako vepřová krkovice nebo kuřecí prsa si o marinování přímo říkají. Správně zvolená směs oleje, kyselé složky, bylinek a koření dokáže proměnit obyčejný kousek masa ve šťavnatou a voňavou delikatesu. Co do marinády patří a jak dlouho nechat suroviny odpočívat, aby výsledek stál za to?

    www.apetitonline.cz
  • Víkend s Apetitem: V hlavní roli musaka, keftedes i baklava. Řecká hostina začíná!

    Víkend s Apetitem: V hlavní roli musaka, keftedes i baklava. Řecká hostina začíná!

    Nemusíte být na Santorini, abyste si připomněli chuť řeckého léta. Stačí zapnout troubu, nastrouhat okurky a oprášit slovíčka jako musaka, keftedes nebo baklava. Víkend, který voní po oreganu, česneku a citronu, si připravíte klidně i doma. Slunce do kuchyně si přinesete sami – a my vám k tomu přidáme osvědčené recepty.

    www.apetitonline.cz
  • Jednoduché božské dezerty nad plamenem aneb Jak grilovat ovoce?

    Jednoduché božské dezerty nad plamenem aneb Jak grilovat ovoce?

    Grilování nepatří jen masu a zelenině. Když na rošt položíme ovoce, začnou se dít věci – cukry karamelizují, vůně sílí a chuť získává nový rozměr. Připravte si s námi dezerty z grilu, které jsou rychlé, efektní a rozhodně stojí za vyzkoušení. Grilované ovoce je ideální sladkou tečkou po letní večeři.

    www.vareni.cz
  • Staňte se pivní hvězdou a zjistěte, kde ochutnáte pivo s 67,5 % alkoholu, co to je Čochtan a jakému zákazu vděčíme za vznik ležáku

    Staňte se pivní hvězdou a zjistěte, kde ochutnáte pivo s 67,5 % alkoholu, co to je Čochtan a jakému zákazu vděčíme za vznik ležáku

    „Jdeme na jedno!“ je jedna z nejznámějších a společensky přijatelných lží. Češi jsou národ pivařů s největší průměrnou spotřebou na osobu – a kdyby se chodilo na jedno, rychle by nás sousedi z Rakouska a Německa předběhli. Pro někoho je pivo tekutá radost po náročném dni, pro jiného malý zázrak ve sklenici, který spojuje lidi, příběhy i generace. Pije se při oslavách i na smutek, na svatbě i po rozchodu. Ale víte o něm skutečně vše?

    www.apetitonline.cz
  • Tisíciletý nápoj se zázračnými účinky roste v čaji. Jak pěstovat kombuchu?

    Tisíciletý nápoj se zázračnými účinky roste v čaji. Jak pěstovat kombuchu?

    Bublající pití je něco mezi limonádou a elixírem mládí. Kombucha si stále získává srdce příznivců zdraví, i těch, co rádi experimentují. Připravte si doma nápoj, který tisíce let okouzluje chuťové pohárky. Možná vás nasměruje k novému způsobu vaření a životnímu stylu.

    www.vareni.cz
  • Kvíz: Fugu, nori nebo miso? To nejsou nadávky, ale exotické suroviny, které byste měli znát!

    Kvíz: Fugu, nori nebo miso? To nejsou nadávky, ale exotické suroviny, které byste měli znát!

    Narazili jste na zajímavý recept a po pár řádcích začínáte „googlit“, protože polovinu ingrediencí neznáte a zní spíš jako nadávky než poživatiny? Právě v tom je krása kulinařiny: otevírá obzory a nemá hranice, takže v české kuchyni může klidně vzniknout jídlo podle tradičního mexického receptu. Otestujte v našem kvízu, které exotické suroviny znáte a které se ještě musíte doučit.

    www.apetitonline.cz
  • Z paprik se dá kouzlit aneb Nejlepší recepty od leča po domácí hořčici

    Z paprik se dá kouzlit aneb Nejlepší recepty od leča po domácí hořčici

    Barevné, šťavnaté, tvárné a s jedinečnou chutí – to jsou papriky, které vládnou letní kuchyni. Umí být svěží i syté, jemné i pikantní, zkrátka pokaždé jiné. Přesto se jimi nepřejíte. Hodí se do salátů, pomazánek, omáček i jako hlavní chod. Můžeme je péct, zapékat, dusit i nakládat - pokaždé budou fantastické. V článku vám ukážeme, s jakými recepty se to povede!

    www.vareni.cz
  • Od salátů po omáčky: Vyždímejte z rajčat maximum chuti i inspirace

    Od salátů po omáčky: Vyždímejte z rajčat maximum chuti i inspirace

    Rajská jablíčka neboli rajčata, oblíbený pokrm dodávající spoustu antioxidantů. Konzumací červených, žlutých, velkých, drobných, šťavnatých či masitých rajčátek, bojujeme proti rakovině. Navíc si na nich skvěle pochutnáme! Co si z rajčat uvařit a připravit?

    www.vareni.cz
  • Açaí? Superpotravina, která je nejen hvězdou Instagramu. Zkuste z ní připravit bowl, zmrzlinu i zálivku do salátu

    Açaí? Superpotravina, která je nejen hvězdou Instagramu. Zkuste z ní připravit bowl, zmrzlinu i zálivku do salátu

    Čte se [asají] a byly doby, kdy tato superpotravina patřila do jídelníčku každého influencera. Kdo nesdílel minimálně jednu açaí bowl měsíčně, mohl zapomenout na rostoucí dosahy. Açaí ale dávno není trendem, který by zazářil a zhasl. Tyto tmavě fialové bobule pocházející z amazonských pralesů si naopak pevně drží pozici. Jak s nimi pracovat doma a kde si je v Praze vychutnat bez námahy?

    www.apetitonline.cz
  • Rybíz à la brusinky: Zavařte si geniální přílohu k masu i sýrům, díky které budete (nejen) v zimě za hvězdu

    Rybíz à la brusinky: Zavařte si geniální přílohu k masu i sýrům, díky které budete (nejen) v zimě za hvězdu

    Rybíz. Klasika, kterou zná každý, ale málokdo jej úplně miluje. Je kyselý, dozrává najednou a bez varování vám naplní celý košík. Co s ním, když bublanin už bylo dost a na další marmeládu není nikdo zvědavý? Dejte mu nový směr: zkuste rybíz à la brusinky!

    www.apetitonline.cz
  • Jak udělat dobrý rajčatový salát? 10 receptů, které zachrání oběd, večeři i grilovačku

    Jak udělat dobrý rajčatový salát? 10 receptů, které zachrání oběd, večeři i grilovačku

    Rajčatový salát je stálice českých kuchyní i letních grilovaček. Ale co takhle ho zkusit jinak – třeba s mozzarellou, cizrnou, nebo ve stylu řeckého horiatiki? Přinášíme vám výběr těch nejlepších rajčatových salátů, které vás osvěží, zasytí i překvapí.

    www.vareni.cz
  • Po čem sáhnout, když se i stín potí? Odhalte, které potraviny patří mezi sezonní superhrdiny

    Po čem sáhnout, když se i stín potí? Odhalte, které potraviny patří mezi sezonní superhrdiny

    Studená sprcha, větrák nebo klimatizace? Ano, to zcela jistě v horku ochladí. Ale pozor, existuje i spousta potravin, které pomohou vašemu organismu s horkem bojovat. A budete překvapeni, zmrzlina to není a studené pivo také ne – ty ve skutečnosti mohou způsobit ještě větší horko a dehydrataci. Na čem si ale pochutnat a co pomůže váš organismus udržet svěží?

    www.apetitonline.cz
  • Podívejte se sladkovodním rybám pod šupiny. Která je nejlepší na gril – a proč si dát pozor na krev úhoře?

    Podívejte se sladkovodním rybám pod šupiny. Která je nejlepší na gril – a proč si dát pozor na krev úhoře?

    O sladkovodních rybách se často mluví jako o chudších příbuzných těch mořských. Jenže neprávem. Právě ryby z našich řek, jezer a rybníků mají v kuchyni rozhodně co nabídnout. Ať už jde o tradičního kapra, jemného sivena nebo dravou štiku, s trochou péče z nich vykouzlíte jídla, která obstojí i vedle lososa.

    www.apetitonline.cz
  • Španělské slunce na ledu: umíte správně namíchat sangrii?

    Španělské slunce na ledu: umíte správně namíchat sangrii?

    Sangria je nejznámější letní drink ze Španělska – ovocný, osvěžující a neskutečně dobře se pije. Přichystat ji můžeme na grilovačku, piknik nebo večer na balkoně. Vždycky ji podáváme dobře vychlazenou, nejlépe ve sklenici s ledem a plátkem pomeranče.

    www.vareni.cz