Quinoa: Bezlepkový poklad, který nesmí v moderní kuchyni chybět
Quinoa neboli merlík chilský pochází z pohoří And v Jižní Americe. A protože už před mnoha tisíci lety patřil mezi základní potravinu místních obyvatel, přezdívá se mu „pšenice Inků“. Přesto, že není naší původní plodinou, své příznivce si získává svou snadnou přípravou, příjemnou chutí a všestranným využitím. Kupte si sáček tohoto bezlepkového pokladu a uvařte si podle našich receptů.
www.apetitonline.czVařit bez odpadu zvládne každý, stačí jen chtít. Zero Waste je možná trend, ale ne špatný
Jak dostat do kuchyně víc dobrot bez vyhazování? Máme pro vás 11 funkčních nápadů, jak zminimalizovat odpad v kuchyni, přitom mít talíř plný skvělého jídla.
www.apetitonline.czŠťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso
Nízká teplota, hluboký pekáč se spoustou šťávy nebo vína a dostatek času. Tahle trojkombinace je zárukou úspěchu. Jaké hovězí se do pekáče hodí nejvíce a jak ho nejlépe připravit? Tyto vypečené tipy a triky se dozvíte v článku. Kromě toho máte k dispozici spoustu receptů, podle kterých můžete šťavnaté hovězí maso připravit!
www.apetitonline.czReportáž z Peru: Morče je specialita, kterou v Cuzcu nelze vynechat, za pěstováním banánů je spousta námahy
Káva, kakao a banány. Pro nás jsou to exotické suroviny, ale na druhé straně planety patří mezi naprosto běžné plodiny. Jak se pěstují a co všechno je k tomu zapotřebí? Do Peru to jela zjistit naše redaktorka Darina Sieglová.
www.apetitonline.czDvě hvězdy českého cukrářského nebe, Helena Fléglová a Vlad Ryasnyy, pokřtily svoje nové kuchařky
Jména Helena Fléglová a Vlad Ryasnyy nejsou cizí žádnému fanouškovi vysoké cukrařiny. Oba dva reprezentují Českou republiku na světových soutěžích jako zástupci Národního týmu kuchařů a cukrářů, oba se věnují edukaci profesionálů i nadšených amatérů v rámci cukrářských kurzů a nyní oba vydali vlastní kuchařku. Knihy pokřtili v kavárně Pauseteria – stylově – moučkovým cukrem.
www.apetitonline.czKluci z medvědí kuchyně: Vaříme všude tam, kde hospoda či restaurace nestačí
David a Dan. Dva kluci z Českého ráje, co rádi vaří všude tam, kde hospoda či restaurace nestačí. Kam jiní nepojedou, na tábořištích, farmách a u lesa. Natáčejí o vaření v přírodě videa a vkládají je na svůj YouTube kanál. Na cestě z lesa jsme zastihli Davida Pavlištu a položili mu pár otázek. Seznamte se s GrizzlyKitchen!
www.apetitonline.czDokonalá bílková poleva aneb Jak krásně nazdobit všechny druhy perníčků
Recept na dokonalou bílkovou polevu si každá cukrářka pečlivě střeží. Ale nebojte se, my vám potřebné základy prozradíme, abyste veděli jak letos vyrobit ty nejkrásnější perníčky. Ať už se chystáte na klasické zdobení, lepení perníkové chaloupky, malování větších ploch nebo dekorování cukrovou krajkou. Naše praktické rady a tipy pomohou i naprostým začátečníkům.
www.apetitonline.czJitka Nováčková: Strašně miluji tučné věci, v jídle nemám ráda trendy
Jitka Nováčková je vítězka České Miss 2011, které se povedlo korunku proměnit v dlouhodobý úspěch. Dnes ji živí kromě modelingu a moderování také její instagramový profil, pro nějž si pečlivě vybírá spolupráce. Jitce záleží na udržitelnosti, a právě o tomto tématu promluvila i na konferenci Plant-Powered Perspectives, kterou pořádal projet Rostlinně.
www.apetitonline.czDvě hvězdy českého cukrářského nebe, Helena Fléglová a Vlad Ryasnyy pokřtili svoje nové kuchařky
Jména Helena Fléglová a Vlad Ryasnyy nejsou cizí žádnému fanouškovi vysoké cukrařiny. Oba dva reprezentují Českou republiku na světových soutěžích jako zástupci Národního týmu kuchařů a cukrářů, oba se věnují edukaci profesionálů i nadšených amatérů v rámci cukrářských kurzů a nyní oba vydali vlastní kuchařku. Knihy pokřtili v kavárně Pauseteria – stylově – moučkovým cukrem.
www.apetitonline.czŠéfkuchař s dvěma michelinskými hvězdami: Z české kuchyně mám nejradši guláš
Rakušan Hans Neuner se dostal do nejlepších kuchyní po celém světě. Inspiraci sbíral na rušných pařížských ulicích a tokijských trzích, zdokonaloval se pod vedením renomovaných šéfkuchařů. Vstřebával nejrůznější kulinářské vlivy, které formovaly jeho jedinečný přístup k vaření. Jeho restaurace získala dvě michelinské hvězdy, objevil se také na Culinary Symposium v Praze.
www.apetitonline.czPrůvodce potravinami v Sapě: Od teď už budete vědět, co dáváte do košíku a kde dobře nakoupit
Milujete asijskou kuchyni a chcete si typické pokrmy doma připravit tak, aby chutnaly autenticky? Pak by vám určité suroviny neměly v nákupním seznamu chybět. Poradíme vám, kde je v Sapě sehnat a jak se v nich vyznat. Nezapomeňte si pustit naše video, ze kterého se dozvíte spoustu užitečných tipů, které se vám při návštěvě této vietnamské tržnice budou hodit.
www.apetitonline.cz11 skvělých vinných omáček, které dodají masu i rybám šmrnc
Podtrhněte chuť masa či ryby dokonalou omáčkou z vína. Přinášíme vám inspiraci v podobě několika skvělých receptů. Jaké víno pro přípravu omáčky zvolit?
www.apetitonline.czChuť Asie: Korejské kimči přináší dlouhověkost
Korejský národní klenot je zásobárnou zdraví. Tady je trocha teorie a praktických rad, než se pustíte do domácí přípravy a kulinářských experimentů. Kimči je korejský pokrm starý tisíce let a připravuje se kvašením pekingského zelí, bílé ředkve a další zeleniny. Hlavní typy kimči se rozlišují podle ročních období.
www.apetitonline.czKobylky, klobásy a mořské plody: Nicole Kidman sní prakticky cokoliv, ale s mírou
Hollywoodská herečka Nicol Kidman za svou kariéru posbírala řadu ocenění. Je její jídelníček stejně pestrý jako její herecký rejstřík? Čím se udržuje ve formě, co stojí za její superštíhlou postavou a na čem si nejvíc pochutná?
www.apetitonline.czGlazované perníčky
Recept na glazovené perníčky od Yotama Ottolenghiho a cukrářky Heleny Goh okouzlil celý internet i nás. V receptu nezapomeňte na pepř, dává perníčkům ten pravý šmak.
www.apetitonline.czVánoční dort bez lepku
Slavnostní dort plný ořechů a sušených švestek s pořádnou sněhovou čepicí připomíná tradiční anglický vánoční dort. Sušeného ovoce i ořechů můžete dát i víc, pokud je milujete.
www.apetitonline.czKuře z jedné pánve se smetanovou omáčkou, žampiony a gnocchi
Smetana je základ úspěchu, ať už ji přilijete kamkoli. To samé platí o jídlech z jedné pánve – během náročného týdne jsou naší univerzální záchranou. Tentokrát jsme kouzlo smetany a jídla z jedné pánve spojili do kuřete se smetanovou omáčkou, žampiony a gnocchi.
www.apetitonline.czTropické „tiramisu“
Vyměňte obvyklou kávu za piškot namočený v mangové a limetkové šťávě a dodejte tiramisu exotický šmrnc. Díky přidání bílého rumu je dezert ještě dekadentnější.
www.apetitonline.czDokonalá rychlovka: Jak snadno připravit skvostné masové koule
Dají se různě ochucovat a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě, na grilu či smažit a taky mrazit. Podávat s omáčkou nebo bez. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet?
www.apetitonline.czŠtólové šneky
Tomuhle říkáme velmi povedená fúze! Milovaná vánoční štóla se sušeným ovocem a marcipánem ve formě hravých šneků bude chutnat celé rodině.
www.apetitonline.cz